To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

onsdag 21 november 2012

Lite att tänka på

"Verkligheten är i sin yttersta mening konstruerad i sinnet. Det är sinnet som skapar verkligheten. Utanför vår perception, tankar och upplevelser har verkligheten ingen giltighet. Formen, storleken, utseendet och alla av ett föremåls attribut är en rent subjektiv bedömning. Vi skapar vår egen verklighet.

Du upplever världen genom dina fem sinnen: synen, hörseln, känseln, lukten och smaken. Men du tar inte in intrycken direkt, objektivt, som de är. De passerar genom flera filter, färgade och ofta förvrängda av dina tolkningar, förväntningar, antaganden, föreställningar associationer, rädslor, begär och åsikter.

Du ser också genom de kulturella, religiösa, yrkes-, utbildnings-, ras-, och könsmässiga filter, som skapar av din unika livserfarenhet.

Sinnet är världens skapande källa, du och jag är världens källa. Hela vår verklighet kommer från oss, från våra idéer, våra föreställningar om det verkliga. Verkligheten är en symbolisk manifest för en ickemanifesterad ide. Nyckeln till vår verklighet finns i det faktum hur vi väljer att se den. Vi skulle kunna välja mod, hopp, kärlek, frid och hälsa och detta skulle bli våra verkligheter

Alltså är det inte så enkelt som att du ser eller hör eller känner smak. Du ser en karg eller sorglig eller intressant syn, du hör upplyftande eller nedslående musik, känner smaken av utsökt eller fadd mat, som påminner dig om din mormors. Verkligheten blir din verklighet och det som är ersätts av det du tror är verkligheten. En nyckelprincip att komma ihåg är att verkligheten inte är vad man tror att den är.

Om du råkar vara hungrig medan du går omkring i en stad lägger du genast märke till alla restauranger. Om du behöver pengar ser du alla bankerna. Eftersom
vi alla har olika filter uppfattar ingen av oss exakt samma omvärld.

Eftersom vi alla har olika filter uppfattar ingen av oss exakt samma omvärld. Vi betraktar samma objekt, men ger dem olika innebörd. Som en okänd poet en gång skrev på en fängelsevägg: "Två män tittade ut genom fängelsegallret, den ene såg lera och den andre såg stjärnorna"


Hur ser du på livet och det som sker omkring dig och med dig? Vilka "glasögon" har du? Vilka präglingar har format ditt sätt att se på, och därmed hantera, saker och händelser? För att leva ett gott liv - det liv du är skapad för - ett liv du mår bra av - måste du se dina egna hinder, hatera dina egna rädslor, förstå din egen perception och vad det är som gör att saker sker och vad det är som gör att du reagerar som du gör på dem. Sedan kan du börja arbetet med att skapa en förändring...

2 kommentarer:

  1. Hej! Det är verkligen huvudet på spiken! Tack för en fantastiskt bra blogg!
    Susanne Antonsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne
      Kul att du gillar det jag skriver.
      /Kathja

      Radera