To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

fredag 11 januari 2013

Ser du din storhet?

Just nu så läser jag "Mosekoden" av James F Twyman - otroligt spännande! Den utgår ifrån Bibeln och vad Mose fick till sig av Gud då de möttes på berget, historien med den brinnande busken (2 Mos 3 kap) - då Gud uppenbarar sitt namn för honom. "Jag är den jag är" har den svenska översättningen blivit, eller "I am that, I am" "EHYEH ASHER EHYEH" på  hebreiska. I detta namn sägs "hemligheten" ligga.

När man förstår det namnet förstår man Guds och sin egen storhet. Det namnet säger oss att Gud är allt och du är del av allt, du är (som) Gud. Det Gud kan göra kan du göra. DET är din storhet.

Gud vill att du ska vara lycklig, men det kan du inte bli förrän du delar hans vilja. Utan din vilja bli det inget samarbete och utan ett samarbete blir det inget därför att Gud gör inget mot din vilja. Inget. De flesta av oss säger "jag är inte förtjänt av ditten eller datten" Gud säger "Du är förtjänt av det bästa, du ä förtjänt av allt. Guds kärlek ÄR villkorslös, han älskar dig oavsett vad du gör eller tänker - för honom är du ALLTID perfekt. Det var så du blev skapad. Du fick en fria viljan och utifrån det kan du välja att göra vad du vill, leva ditt liv hur du vill, Gud ser dig i alla fall som perfekt.

Guds kärlek är villkorslös och det finns inget du kan göra för att stänga av den! Acceptera det och kärlek kommer att flöda in i ditt liv. Se att DU är en del av Gud, av en oändlig skaparkraft och en oändlig kärlek - säg tack och ta emot.

Släpp Egots uppfattningar om hur saker och ting är, ska vara och fungerar och lev i Guds kärlek, lyssna på din inre röst på din själs sång. När du kapitulerar för det gudomliga inom dig då hävs alla blockeringar, set som hindrar dig från att kunna ta emot Guds alla gåvor och hans kärlek.


2 kommentarer:

  1. Som någon sa : bön utan arbete är tiggeri, arbete utan bön är slaveri, arbete och bön är harmoni :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ligger något i det där, men det gäller alltid att hitta rätt känsla först sedan löser sig resten. Lev i kärlek, harmoni och tacksamhet och du kommer att få mer av det samma. Och när du är i rätt känsla så VET du när det är dax att "arbeta" (agera) - livet ska inte bestå av hårt arbete och strukturerad målmedvetenhet i första hand - det ska bestå av harmoni och KÄRLEK. Precis som det står i Bibeln. :)

      Radera