To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

onsdag 6 februari 2013

Oro leder ingen vart

Att oroa sig är som att gunga gungstol, du ha något att göra men det leder ingen vart läste jag en gång, jag minns inte var. Det är ju så sant, och ändå lägger vi allt för ofta så mycket tid på att oroa oss. Till ingen nytta!

Karma säger ~ Det du ger är det du får tillbaka. Ge oro och du kommer att få saker att oroa dig för.

Attraktionslagen säger ~ Det du fokuserar på är det du drar till dig. Oroa dig och du kommer att få mer saker i ditt liv som får dig att må dåligt.

Gud säger i Matteus 6:25-34 ~ Därför säger jag: Oroa er inte för pengar till mat och dryck och för kläder att ha på kroppen. Livet är mer än att äta och dricka, och en människa betyder mer än kläderna hon har på sig. 

Se på fåglarna! De oroar sig inte över vad de ska äta. De behöver inte så eller skörda eller skaffa sig matförråd för er himmelske Far ger dem mat. Och ni är mycket mer värda för honom än de. Kan all er oro lägga ett enda ögonblick till era liv? 

Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på liljorna på fälten. De bekymrar sig inte för sina kläder.  Och ändå var inte kung Salomo i all sin prakt så vackert klädd som de.  Och om Gud nu på ett så underbart sätt bryr sig om blommorna, som står här i dag och är borta i morgon, ska han då inte ha omsorg om er?

Litar ni alltjämt så lite på Gud?  Oroa er alltså inte för vad ni ska äta och dricka. Varför är ni som de som inte känner honom? De jagar efter allt detta och bekymrar sig för det. Men er himmelske Far vet redan vad ni behöver.  Och han kommer att med glädje ge er allt vad ni behöver, om ni ger honom första platsen i era liv och lever efter hans vilja. Bekymra er alltså inte för morgondagen. Även den kommer Gud att ta hand om.

Jag säger ~  Fokusera på det du ha i ditt liv som får dig att må bra, lev i kärlek och tacksamhet och du kommer att få ett underbart liv, just så som du förtjänar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar