To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

söndag 29 juli 2012

Du har bara ditt nu!

Allt du har i livet är nu. Igår finns inte, ej heller i morgon. Nu är enda som finns, och nu är det du har att leva i. Nu är det som skapar allt. Vi pratar Tacksamhet och Uppskattning, vilket är nog så viktigt av olika orsaker.

Dels har du skapat ditt nu, oavsett hur det är, så visa tacksamhet och uppskatting för att ditt nu faktiskt är ditt nu att njuta och förvalta. Dels skapar ditt nu ditt nästa nu, så visa tacksamhet och uppskattning för att du lever ditt nu, och inte något som yttre aktörer och omständigheter har skapat.
Detta är den fria viljan - det är du som skapar ditt nu, ingen annan.

Att se livet som ett nu känns på något sätt enklare än att se det som en räcka av dagar och år. Att klara av att gör ett nu till ett bra nu känns inte så svårt. Ett nu är ju så kort!

Ta hand om ditt nu och gör det till ditt bästa nu. Gör det till ett njutningsfullt nu, till ett glädjens nu, till ett nu av bara vara. Är de yttre omstndigheterna i ditt nu sådanna att du helst skulle vilja skippa detta nu, skapa dig ett bättre nu i tanken. Fokusera på något som får dig att må bra, nu.

Att leva nu handlar inte om att sluta titta framåt, drömma och planera - men det handlar om att uppskatta det man är i just nu, istället för att slarva bort sitt nu för att vara i något som ännu inte är. Ta vara på ditt nu och ditt nästa nu, med andra ord ditt sen, kommer att bli minst lika bra som detta nu.

Så om du hela tiden strävar efter att leva i ditt bästa nu kommer livet bli ditt bästa liv. Ta livet i små bitar, steg för steg, nu för nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar