To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

tisdag 10 juli 2012

Ta hand om dina blockeringar!

Ni som har följt mig ett tag vet att jag är EFT-fan. Har haft tankar på att spela in en egen EFT-video, men då cammen inte är bra nog får det vara tills jag har skaffat mig en ny dator. Tills dess får ni hålla tillgodo med en skriftlig variant.

Ett super lätt sätt att ta sig an blockeringar är (knacka med pek eller pek och lång fingertoppen - du kör rundan på ena sidan ansiktet, m.a.o ett öga):
  1.  Börja med att hitta det du vill ändra på! Blev du stressad och orolig då du insåg att månadens räkningar blev fler än du hade räknat med? Eller orolig då du tyckte att dina kolleger tittade snett på dig? Eller har du ont i axlen? Eller du kanske blir irriterad varje gång du hör din mammas röst?
  2.  Hitta känslan. Tänk på det du har problem med, hur  känns det? Hur reagerar du? Lägg märke till din inre reaktion och känsla.
  3. Skala känslan från 1-10, 10 är "super jobbigt".
  4. Knacka några gånger på karatepunkten (tänk dig ytter sidan på handen, den delen du använder om du ska slå sönder 5 brädor som ligger i en hög ) - medan du säger något som passar till ditt problem. Tex "trots att jag blir så irriterad på min mamma för att hon alltid ska ha koll, älskar och respekterar jag mig själv helt och fullt"
  5.  Knacka sedan lätt uppe på huvudet. Och säg till dig själv "släpp det - det är bra nu"
  6.  Knacka sedan på insidan ögonbrynen - och säg samma sak, eller något likande. (släpp det, låt det gå, det är bra nu osv)
  7.  Knacka sedan på utsidan av ögonvrån - och säg samma sak, eller något likande.
  8.  Knacka sedan under ögat - och säg samma som innan.
  9.  Knacka under näsan - och säg samma som innan
  10.  Knacka i gropen mellan underläppen och hakan - och säg samma.
  11.  Knacka en bit under nyckelbenen, där ett halsband skulle hänga - och säg samma sak.
  12.  Ta sedan ett tag runt din handled och kläm till, håll kvar och tänkt på ett ord som gör dig glad - sol, sommar, frid, kärlek, lugn... Ta samtidigt ett djupt andetag in genom näsan och ut genom munnen.
Nu är en runda gjord! Tänk på blockeringen du nyss jobbade med - på en skala från 1 -10 hur känns det nu? Kör några rundor tills du känner att du iaf är nere på 3-4 på skalan, då kan du släppa det och återkomma en annan gång vid behov.

Ibland kan det kanske kännas svårt att veta vad man ska säga under sin runda - men om du tänker på ditt "problem" medan du knackar på karatepunkten så brukar det ploppa upp lämpliga ord i huvudet, använd dig utav dem.

Ibland kan det kännas bra att även då man knackar själva rundan, huvudet- kroppen, säga sin ramsa och anpassa den till det som kommer upp i huvudet .Ditt inre vet vad du behöver jobba med LYSSNA. När du känner att du börjar bli nöjd så avsluta med en "allt är bra"-runda.

Prova dig fram!!!! Inget kan bli värre, eller gå fel.

På bilden kan du se var punkterna sitter, där finns fler än jag använder, men det finns även dem som använder sig av färre.

Det man visar på bilden som "ömma punkten" fungerar som en re-set punkt, känner du dig orolig och olustig utan att veta vad det beror på - massera dig här och du kommer att bli lugnare. Har du barn som inte kan somna, massera dem här och de lär komma till ro.

Punkten de kallar "gama punkten" sitter på ovansidan handen, mellan senorna som går från lång- och ringfingret, känner du dig stressar, eller socker sugen eller annat men inte kan ta i det med en hel runda prova att bara trycka här så ska du se att det lättar.

Så de var lite mer om EFT...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar