To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

fredag 28 oktober 2011

Johannesevangeliet 11:40

"Har jag inte sagt dig att om du tror, skall du få se Guds härlighet?" (Joh 11:40 FB)

Jesus said to her, "Did I not say to you that if you believe, you will see the glory of God?"
λέγει αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· οὐκ εἶπον σοι ὅτι ἐὰν πιστεύσῃς ὄψῃ τὴν δόξαν τοῦ θεοῦ;



Jesus har återvänt till Maria och Marta och hos dem råder det sorg då Lasarus, Martas bror är död sedan några dagar. Jesus vet så klart detta men vänder dit för att trösta dem och passa på att visa Guds storhet genom honom. Jesus säger att de ska gå dit där Lasarus är begravd, i en grotta i berget, för att öppna graven. De andra tvekar lite då Lasarus har legat några dagar redan och de fasar för hur han ska lukta... Jesus säger då till Marta "Har jag inte sagt att om du tror ska du få se vilket under Gud kan göra?" Man öppnar så graven och Jesus ropar på Lasarus att komma ut, och det gör han så klart då han nu lever igen.

Vissa av Bibelns berättelser kan för, kanske mest för den som ännu inte tror, te sig som "för bra för att vara sanna" - men jag tror att man allt för ofta hakar upp sig i fakta. Man försöker att fatta Guds storhet genom att bara ge honom mänskliga drag, trots att han är så mycket mer och större - trots att han är ALLT. Strunt i om det låter rimligt att Gud kunde skapa universum på sju dagar, eller återuppväcka Lasarus. Strunt i att det står att Adam åt ett äpple i Edens lustgård, fast man vet att äpplen växte det nog inte där, eller att Jesus sägs vara född på Julafton fast man kommit fram till att han bör ha fötts på våren. För det är inte det det handlar om!

Bibeln är Guds sätt att på ett så konkret och lättfattat sätt som möjligt visa oss vad vi kan få, och uppnå, om vi bara tror. Berättelsen om Lasarus visar oss att även det omöjliga (någon som är död kan åter bli levande!) kan bli möjligt bara vi tror. Och vad har vi att förlora? Typ inget!

När vi tror sänder vi ut positiv energi, denna energi attraherar lika. M.a.o den drar till sig mer positiv energi, av positiv energi kan det enbart skapas positiva saker och upplevelser. och då menar jag sånnt som är positivt för dig. Din energi skapar upplevelser för dig. Sedan beror det klart på vad det är du ser som positivt och vad det är du drömmer om, glöm inte kvantfysiken (se tidigare inlägg!) - det du fokuserar dig på kommer att uppenbaras inför dig. Det är detta som berättelsen om Lasarus försöker att få oss att förstå. Numer kan vi via experiment och vetenskap påvisa att attraktionslagen fungerar via det vi kallar kvantfysik, men den hjälpen hade man inte för 2000 år sedan. Det borde ju faktiskt innebära att fler tror på Gud och Jesus budskap nu än innan... Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar