To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

torsdag 15 december 2011

Lev i tacksamhet

Attraktionslagen, precis som Bibeln och Guds ord, säger dig att du ska leva i tacksamhet, att du ska vara tacksam för det lilla om det så "bara" är att du lever. Bibeln säger i 1 Tessalonikerbrevet 5:18: ”…och tacka Gud under alla livets förhållanden. Detta är Guds vilja med er i Kristus

Att leva i tacksamhet är grunden i livet, tacksamheten ger kärlek och kärlek gör en god själ och det ger dig det liv du drömmer om. Allt du ber om, i tacksamhet, kommer du att få. ”Bibeln säger i Romarbrevet 8:32: ”Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom.

Livet går upp och ner men se inte motgångarna som något negativt, det är de som får dig att växa och sporrar dig att vilja vidare, att vilja förändra det du har. Utan tuffa tider och brister skulle världen inte vara som den är nu, då hade mänskligheten inte haft något driv att förändra och utveckla - då hade vi alla bara varit nöjda. "Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap" hittade jag på en citatsajt och det stämmer bra.

Att kunna se det onda som något gott är stort! Att kunna känna tacksamhet och kärlek även då det finns uppenbara brister i ens liv och folk man möter skulle kunna varit trevligare är målet med livet. Träna på att vara tacksam i det lilla. Tacka för den mat du har, så kommer du få mer och bättre i morgon (meningen med bordsbön!). Tacka för de möten med människor du ställs inför, och nästa möte kommer att vara mer givande och mer positivt för dig. Tacka för att du har en säng att sova i och att du vaknar på morgonen - och du kommer att vakna frisk och pigg i morgon. Sänd ut tacksamhet och kärlek och få mångfalt igen. Det är Guds budskap till oss och meningen med livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar