To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

fredag 9 mars 2012

Skratta ofta!

Humor och skratt gör mycket för din hälsa. Att skratta gör dig avslappnad och harmonisk. Genom humor och skratt kan man också minska risken för bland annat högt blodtryck och hjärtsjukdomar.
Attraktionslagen säger att det du sänder ut det får du tillbaka - att skratta är därför väldigt viktigt då du arbetar med medvetet skapande! Ju mer du skrattar derso mer får du att skratta åt.
Skratta mer och förbättra din hälsa
 
 
Utöver glädjen vi känner av att skratta så stärker skratt vårt immunförsvar och hjälper oss att återhämta oss från sjukdom.
Forskning vid University of Maryland Medical Center visar att ett gott sinne för humor och förmåga att skratta i stressande situationer ger oss bättre hälsa.  
Skratt:
  • minskar stressen
  • ger lägre blodtryck
  • gör oss gladare
  • stärker immunförsvaret
  • förbättrar hjärnans funktion
  • skyddar hjärtat
  • ger gemenskap
  • främjar avkoppling  
Skratt är en naturlig del av livet. Den del av hjärnan som underlättar skratt är en av de första bitarna av nervsystemet som fungerar efter födseln. Spädbarn börjar le under de första veckorna i livet och skrattar högt inom några månader.

Även om du inte växt upp i ett hem där skratt tillhör vardagen så kan du lära dig att skratta. Se till att avsätta tid för humor och skratt, precis som du gör med träning, möten eller kompisträffar. På sikt kommer humor och skratt att bli en naturlig del i allt du gör.
 
Kom ihåg att ett skratt börjar med ett leende. Och precis som skratt så smittar leenden. Försök att le lite oftare under dagen.

Övervinn problemen med dessa frågor: 
Är det verkligen värt att bli upprörd över?
Är det värt att störa andra?
Är det så viktigt?
Är det verkligen mitt problem?

Ta vara på alla möjligheter till skratt:
Varför inte skaffa dig en "glad bok" och skriv ner dom roliga saker som hänt dig idag eller den senaste veckan. Då kan du gå tillbaka och läsa om allt roligt som hänt dig och på så sätt återuppleva dom roliga stunderna.


Källa: Helpguide

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar