To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

lördag 31 mars 2012

STOPP!

Det är dina tankar som styr ditt jag och ditt varande. Se till så att de i så hög utsträckning som möjligt är positiva, eftersom positiva tankar skapar ett positivt varande.

Dina tankar styr dina känslor, så vet du med dig att det finns vissa tankar som får dig att gå igång så undvik dem. Stoppa dem då de dyker upp och låt dem inte växa sig starka. För ju mer plats dessa tankar får ta desto mer negativa känslor drar de med sig och ju mer negativa känslor du får desto svårare är det att stoppa dess framfart.

Prova t.ex. att helt enkelt att säga "tyst, tyst, tyst" tio gånger till dig själv och gör det tystare och tystare tills det blir knäpp tyst inne i ditt huvud.

Eller gör bara något annat som bryter de negativa tankarna. Sätt på en film, ring en vän, gå ut i naturen, gå till gymmet - ja vad som helst som bryter av innan det går för långt.

Därför att det är sällan till någon nytta att tillåta sig själv att gå igång därför att det man oroar sig för sker bara i ens huvud - man oroar sig i onödan. Det sägs att 97 % av allt vi oroar oss för aldrig inträffar! Så varför fylla ditt liv med onödig oro när du kan fylla det med glada skratt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar