To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

onsdag 5 december 2012

Tid


Jag är sedan tidigare intresserad av detta med TID och det gjorde att jag hamnade på en sida som heter Law of Time – där pratar man om två olika tider, 12:60 och 13:20. 12:60 är vår moderna tid, den som styrs av 12 månaders år och 60 sekunders minuter – den andra är vår naturliga tid, den Mayakalendern utgår ifrån. Att vi lever i en tid som inte är i synk med vår inre tid sägs ge inte bara sjukdomar och ohälsotillstånd i största allmänhet utan sägs även ha bidragit till hur vår värld ser ut just nu. Genom att vi lever i osynk så skapar vi en värld som även den lever i osynk. Intressant tycker jag.

Vi människor har en tendens att befinna oss i olika tider med våra olika själs- och sinnesförmågor: Det intellektuella (mentala) befinner sig oftast i framtiden den projicerar framåt. Det emotionella (känslor) befinner sig ofta i dåtiden tolkar NU i termer av vad vi känt i olika situationer tidigare. Den fysiska kroppen är Här och NU.

Det man kan se är att tid är ett fundamentalt begrepp i våra liv som är svåra att definiera, och frågan om dess natur är något som har engagerat vetenskapsmän och filosofer i alla tider. Einstein pratar om TID som ett med RUM, hans så kallade TidsRumsTeori, eller hans relativitetsteori - där TID och RUM är ett.

Kortfattat kan man säga att han där kom fram till att det finns inga absoluta rörelser eller tidsförlopp, utan dessa är relativa och ett föremåls hastighet kan bara anges i förhållande till andra föremål. Detta ligger till grund för KVANTFYSIK, vilket är den vetenskapliga förklaringen på ATTRAKTIONSLAGEN.

Tiden är en del av universums grundläggande struktur, en dimension i vilken händelser sker i sekvens. Liksom en sträcka anger avståndet mellan två platser i rummet, anger ett tidsintervall "avståndet" mellan två händelser i tiden, alternativt ett händelseförlopps varaktighet. Den moderna fysiken sammanför rummets dimensioner och tiden till ett gemensamt begrepp - rumtiden - och slår med detta undan intuitiva begrepp som samtidighet och objektiv absolut tid.

En av tidens mest uppenbara verkningar är att en och samma plats i rummet kan ha olika, och med varandra oförenliga, tillstånd just tack vare tiden. Den ena stunden kan platsen upptas av en stol och den andra stunden av en säng, tack vare tidens gång. Denna förmåga att skapa variation är ett starkt skäl att tro på verkligheten av tidens gång.

En annan uppfattning är att tiden enbart är ett abstrakt begrepp som vi använder oss av för att skapa en modell av omvärlden, en matematisk konstruktion ungefär på samma sätt som tal. Tiden är då bara ett konceptuellt hjälpmedel för att vi ska kunna ordna och mäta händelser snarare än något verkligt medium. Många filosofer har under historien hävdat en sådan ståndpunkt.

Ett speciellt tidsrelaterat begrepp är nuet vilket innefattar de positioner i tiden som ligger närmast den subjektiva observatören. De händelser som inträffar före nuet kallas det förflutna eller dåtiden, och det som inträffar efter nuet kallas framtiden. Notera att detta är subjektivt; relativitetsteorin har visat att något som befinner sig i framtiden för en person kan befinna sig i det förflutna för en annan.


"We are floating in an “ocean” of thought-energy,
where all the knowledge there ever was or ever will
be, is present. We are also surrounded by abundance.
Indeed, everywhere we look in nature, our eyes come
in contact with abundance; for nature knows no such
thing as “failure.” Therefore, there never has been,
and there never will be, a lack of anything, except
conscious-awareness. But if you are going to begin
to penetrate this world of wealth, it is absolutely
essential that you begin to think. In other words,
you must open your mind to the stream of thoughtenergy
which will create an image, or a consciousness of prosperity,
in your mind."

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar