To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

tisdag 3 januari 2012

Blev lite deppig

Idag var jag en sväng nere i Falkenberg för att handla mat på Willys. Väl där slog det mig att i princip ALLA gick runt och såg, ledsna, deppiga, tjuriga eller arga ut! Violket slöseri med livet tänkte jag och log. Det är meningen att livet ska vara gott att leva och det ska levas i lycka och glädje.

Har du provat att le även när du inte är glad? Gör det! Le nu. Hur känns det i kroppen? Vilka tankar far genom ditt huvud? Ändras känslan från hur du kände dig innan du log?

Att gå runt med bister uppsyn hjälper INTE upp livet, välj istället att le åt folk du möter, le åt dig själv i spegeln, le åt solen och regnet och du ska se att ditt liv kommer att ändras till det bättre.

Kroppen är enkel fast komplicerad, men ett är säkert den är lätt lurad! Om du ler så kommer din kropp reagera som att du vore lycklig vilket resulterar i att du bli lycklig. Lätt som en plätt, hi hi

Bara genom att le skickar du budskap till din hjärna att du är lycklig. När du är lycklig producerar kroppen lyckohormonet endorfin. Forskning har visat att bara genom att härma olika känslouttryck svarar kroppen fysiologiskt som om man har känslan man härmar. Till exempel visade en studie att människor kände sig lyckliga bara genom att hålla en liten penna mellan tänderna, så att de imiterade ett leende. Det fungerar omvänt också, personer som blev uppmanade att rynka ögonbrynen kände sig mindre lyckliga. Så le även om du är olycklig så producerar kroppen endorfiner som får dig att må bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar