To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

söndag 8 januari 2012

Var en EGOIST!

Vill du ha ett gott liv så måste du, tvärt emot allt vad man oftast har lärt sig, vara en egoist. Det är enbart genom att först och främst se till så att DU mår bra och är lycklig som du kan skapa dig ett gott liv. Det är oxå genom att vara en egoist som lever ett gott liv som du kan hjälpa andra att få det samma. Genom att VISA dem hur man kan leva, inte genom att involvera dig i deras liv, inte genom att ta på dig deras oro, deras ångest eller genom att hjälpa och fixa för att de ska få det bättre.

För att man ska kunna skapa sig ett gott liv är det bra att "hålla sig ifrån" så många negativa källor som det bara går - men alla kan, eller vill, man kanske inte undvika. Kanske vill du kunna träffa din energisugande syster då och då, eller kanske vill du kunna umgås med din deprimerade mamma.

Det du då ska fokusera på är att ditt välmående är din huvudprioritet och ditt ansvar till 100%. Det är inte din omgivnings uppgift att se till så att de är på ett sätt som får dig att må bra. Det är din uppgift att flytta dig, både fysiskt och mentalt, så att jag har en älskvärd utsikt - m.a.o så att du trots den andres varande mår så bra som det bara går. Lättas är oftast att backa en bit, vidga ditt perspektiv, inte fastna med den andre i problemet de vill älta eller säger sig leva i - utan backa för att få en större bild och i den bilden välja att se det som får dig att må sitt bästa.

Ditt välmående behöver inte ha något annat självändamål än just att du ska må bra - inte för att hjälpa, stötta eller förändra annat - utan bara för att du ska må bra. Därför att det står i samklang med ditt inre och det är det du ska sträva efter varje dag, varje sekund - att leva i samklang med ditt inres önskan och röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar