To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

söndag 8 januari 2012

Hittade en gammal artikell som jag har skrivit...

Varje ny morgon - varje nytt ögonblick - är en ny start. Vi är alla skaparna av våra liv. Vi är ett resultat av de tankar vi tänkte igår, och morgondagen föds ur de tankar vi tänker idag. Ju tydligare vi ser för oss själva vad det är vi verkligen vill vara, desto större är sannolikheten att vi också blir just det. Där har du syftet med hela den text du nu har framför dig, att i första hand få dig att se att varje dag är fyllt av möjligheter att skapa dig det liv du vill leva. För att du skall lyckas kommer du av mig få ett antal användbara verktyg så att du sedan själv skall kunna skapa dig ett liv i själslig och ekonomisk harmoni. Det blir en hel del om tankens kraft, målfokus och dina inneboende förmågor.

Jag vill att du söker dig din egen väg, att du låta dig själv vara den som styr dina val i livet. Idag, i morgon och i resten av ditt liv. Ta till dig det faktum att ditt liv idag är en produkt av dina val och dina handlingar - och att ditt framtida liv är en produkt av de beslut du tar idag. Dina nuvarande tankar skapar ditt framtida liv. Du är helt enkelt det du tänker. Precis så enkelt och kortfattat kan man uttrycka det – Du Är vad Du Tänker. Och egentligen är det ganska enkelt att skapa sig det liv man drömmer om. Dröm - Tro på dig själv - Styr Dina tankar i ett positivt flöde och till sist - Skaffa dig en handlingsplan som för dig mot målet.

Det lät väl inte så svårt? Det största misstaget de flesta gör är att man gör det mer komplicerat än vad det egentligen är. Man vågar inte tro. För det är det som det främst handlar om – att tror på din egen förmåga och det man tar sig för i livet, och sedan agera utifrån tron och med fokus på målet.

Kanske är det måhända en skrämmande tanke, - dina tankar styr ditt liv. Att inse det är inte bara att inse att man har alla universums möjligheter till att skapa sig ett liv just så som man önskar, utan även att man inte längre kan lägga sina misslyckanden utan för sitt jag. Du ansvarar för ditt liv, men se det inte som en börda utan se det som en gåva. En gåva som jag tycker att du skall utforska och använda dig utav. Ge din tanke en chans att skapa. Kasta dig ut i manifesterandet av den högsta verkligheten, och våga tro på att det kan vara sant, -Du skapar din egen verklighet.

Som Du sår får du skörda, det är en av Universums naturlagar. Det har sagts ett oräkneligt antal gånger, men frågan är om alla verkligen är fullt ut medvetna om vad det egentligen betyder. Det jag tänker om mig själv blir verkligt - för jag är ju inte mer än en projektion av min tanke, en fysisk manifestering av de beslut som jag har tagit av hur jag tänker mig allting vara. Det är jag som ser till att varje ögonblick i mitt liv fylls med mening. Det är fantastisk gåva att skapa varje sekund av vårt liv, och skänka det värde. Det är självklart lättare när livet flyter på enkelt och ledigt, och svårare när det är mörkt och tungt. Men vi har hela tiden möjlighet att se att det finns en mening, också när vi ser med ögon av sorg, ilska eller rädsla. Tror du bonden beklagar sig över att det inte växer betor på hans åker när han sådde korn? Det samma borde gälla dig och ditt liv…


Allt som du upplevt hittills har skapats av dina tankar, dina tankar i sin tur är produkter av vem du är och vad du lärt under ditt liv. Vi föds med förmågan till att skapa just de liv vi är ämnade för, med känslan för vad just vi behöver just nu i livet. Sedan börjar vi formas av vår omgivning.
Ibland när man tänker samma tanke om och om igen kan det till slut kännas som om man inte valt den; att den lever sitt eget liv. Men faktum är att vi valde den lika mycket den senaste gången den tänktes som den första. Och lika duktiga som många av oss är att tänka destruktiva och negativa tankar om oss själva - lika bra borde vi bli på att tänka konstruktiva, positiva, produktiva tankar. Det är dessutom både roligare och lättare. Det motstånd som ändå kan kännas är bara en konstruktion av våra rädslor, ett sätt att försvara oss själva och vår rätt att vara här. Måhända kan känslan av att vända en ältande tanke kännas lika tungrodd som att vända ett stort fartyg på ett stormigt öppet hav. Men det betyder inte att det inte går. Det betyder bara att man får ha lite tålamod och målmedvetenhet kring det. Om en kapten skulle sluta svänga fartyget bara för att det svänger långsamt hade ingen passagerare någonsin kommit fram. Detsamma är det när vi seglar på känslornas hav. Stanna upp ett ögonblick och lägg märke till vilken tanke du tänker just nu. Värdera den inte, utan bara iaktta den bara. Ta dig gärna för vana att göra det - stanna till vid en tanke eller känsla som dyker upp, titta på den som om du tittar på en främmande fågel som just dök upp. Fundera över vart den kan komma ifrån, vad har format den, var kan den ha sitt ursprung och välj sedan om du vill ha kvar den - om inte släpp iväg den. Och nästa gång den dyker upp påminn dig själv om att du en gång för alla har valt bort den.

Tiden har kommit för att förverkliga dig själv. De flesta av oss lever liv som är bestämda av omständigheter, med inslag av vad andra vill för oss. Nu har tiden kommit för dig att skapa det liv du verkligen vill ha. Många människor lever liv där det yttre livet inte är i harmoni med de inre önskningarna och behoven. Det råder stor dissonans mellan de två. Detta skapar en själslig och inre konflikt vilken leder till ett otal symtom så som sömnproblem, rastlöshet, otillfredsställelse, värk, depressioner, dålig ekonomi och mycket annat. Men med relativt enkla knep, lite målmedvetenhet och fokus går det att skapa sig ett liv i yttre och inre harmoni. Det är detta som vi steg - för - steg kommer att gå igenom här.

Allt för ofta låter vi våra rädslor styra våra liv. Vi är rädda för att misslyckas, vi är rädda för vad andra skall tro och tycka om oss, vi är rädda för det okända, vi är rädda för förändringar, för att inte ha kontroll. Men om du fortsätter att göra det du alltid har gjort kommer du att fortsätta att få det du alltid har fått. Vill du leva ett annat liv än det du gör idag så krävs det att du vågar ta första steget mot en förändring. Använd dig av dina rädslor, det är genom dem du kommer att kunna växa och förverkliga dina drömmar.


1. Se över ditt nuläge. Är du nöjd med din situation eller inte?
2. Skriv ner var du verkligen vill vara med ditt liv.
3. Se över dina rädslor, vad hindrar dig från att starta en förändring emot ett liv i inre och yttre harmoni?
4. Förbered förändringen, och utför den.
5. Njut av din nya situation.

Förändringen kan komma att kräva en del mod och energi, men det kommer att vara värt det. Och vågar du inte satsa så kommer du att bli kvar i det du har, det är bara du som kan få det att hända. Är du klar för att leva det liv du vill ha? Tyvärr kan du inte bara sitta och vänta på framgången, du måste agera! Det är Du som skapar ditt liv, igen annan. Lite jobbig tanke, men tänk på innebörden av den. Du har makten att skapa dig just det liv du vill.

Visst är det väl ofta mycket enklare att kunna skylla på än den ena och än den andra omständigheten för hur ditt liv gestaltar sig. Att kunna lägga sitt liv utom sin egen kontroll. Att kunna se sina egna tillkortakommanden som olyckliga omständigheter, och inte brist på egen motivation, på egen oförmåga, eller egna rädslor. Har du någon gång tänkt på alla orättvisor och motgångar du åkt på? Tittat på andra omkring dig och känt missunnsamhet då deras liv minsann är så mycket enklare än ditt. Betänk då att all misströstan och självömkan i världen inte kommer att ta dig vidare till balans och framgång. Det är lätt att fastna i ältande och självömkan men se det istället som så att utan allt det motstånd och de motgångar du upplevt att du fått, så skulle du inte vara du. Den viktigaste faktorn som skiljer de som är framgångsrika, de som lever i själslig och ekonomisk harmoni, från alla andra är att de vet vad de vill och agerar för att uppnå det, resten låter bara livet rulla på eller så kämpar de emot sina egna behov med ångest och frustration som följd.

Tänk på det så här. Du har ett stycke landareal som inte har odlats på många år, – den framgångsrike skapar en plan för vad som ska odlas, när det ska odlas och börjar agera därefter. Ett antal år senare är marken värd oerhört mycket mer, eftersom den har vårdats och brukats med ett mål - att bli den finaste granskog, veteåker eller trädgård. En vinst skapas och du är nöjd. Det andra scenariot är att du har ditt stycke land, men har inga planer vad du ska göra med marken. Eftersom du inte vet, så gör du inget och marken står bara där oanvänd. När du inte agerar så kommer naturen att agera och skapar den största arealen av ogräs som skådats. Naturen har nu skapat det den tyckte var bäst men utan något värde för dig. Du säljer marken med stora förluster. Jag hoppas att du förstår liknelsen för allt för många som går till ett arbete som anställd eller egen företagare utan att man har någon klar plan för sitt agerar definitivt inte gentemot något mål. De glider planlöst genom tillvaron mellan fikapauser och möten utan att något blir uträttat. Frågan är kanske varför vi människor fungerar så. Skall du nå långt inom idrotten så vet du att du måste träna, planerar och fokusera. Skall du anlägga en trädgård vet du att du måste planerar, arbeta hårt och fokusera. Allt efter en plan och med vetskapen om att det kommer att ta lite tid. Se på naturen det finns en plan för allt. Hur skulle det vara om vi efter tre månaders graviditet tyckte att nu måste det väl vara klart och så avslutade vi det hela. Allt tar sin tid och allt fungerar efter en plan, även då du inte väljer hur du skall agera går ditt liv efter en plan, men då är den inte din. Här får du chansen att ta rodret i Ditt liv. För att du skall nå samma lysande resultat vad det gäller ditt liv, både själsligt, privat och ekonomiskt, som andra som lyckas måste du göra det de gör:

1. Ha klara mål för ditt företag/sin verksamhet
2. Ha en klar vision för ditt företag/verksamheten
3. Se till att kommunicera företagets mål och vision till de anställda/ditt nätverk
4. Ser till att de du jobbar med får sätta upp personliga mål och visioner som har med jobbet att göra
5. Ser till att de du jobbar med får sätta upp personliga mål och visioner för privatlivet
6. Uppmuntra de du jobbar med att uppnå sina mål i harmoni med dem själva

Varje dag bär en ny möjlighet i sitt sköte, varje dag är en ny chans till att skapa ett liv i harmoni, att skapa ett liv utifrån dina drömmar och visioner. Bara så länge som du fortsätter att drömma! Ty stora drömmar skapar stora handlingar. Alla är vi födda med förmågan att drömma och att våga satsa på våra drömmar. Att du läser detta visar på att du har drömmar och visioner om att ändra ditt liv på något sätt, om inte annat en dröm och vision om att lära mer om hur man kan göra. Och det är första steget mot en förändring, en medvetenhet om att det liv man lever inte är det liv man är ämnad att leva.

Här kommer fyra insikter som kan hjälpa dig på vägen:
1. Alla är i grund och botten födda med egenskapen att lyckas inom sig.
2. Det är din prägling, som är formad av din uppväxt, som avgör om du får tillgång till egenskapen att lyckas eller inte.
3. Har du inte aktiverat drömegenskapen så går det att göra när som helst, var som helst.
4. Nyckelord är att våga drömma och sen att agera så att du uppnår drömmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar