To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

tisdag 24 januari 2012

Medialitet - hur kan det fungera?

Medialitet, kanalisering osv fungerar på så sätt att man läser av människor, saker, bilder, namn mm - man "kopplar upp sig" på dem och får på så sätt information kring dessa. Vissa får fram bilder andra ord, eller ljud - inget är rätt eller fel.

Hur kan det då fungera? Dels för att vi alla är Ett - vi är alla länkade via Alltet (Gud/Universum) och den energin som detta är. Och dels för att tiden inte är linjär utan relativ (se Rumtid och Lorentztransformation) - vilket innebär att saker och ting egentligen inte inträffar på en rak tidslinje utan i ett mångt mer komplicerat tids/rum-perspektiv vilket i princip innebär att allt händer NU.

Utifrån detta är det inte underligt att vi alla har förmågan att koppla upp oss på andra, eller på saker. Varför inte prova själv? Alla kan, det gäller bara att öva...

  • Börja tex med en relativ enkel övning som att Läsa Kort. Ta en kortlek - ta bort alla klädda kort, blanda de som är kvar, och vänd dem med baksidan uppåt. Ta ett kort, lägg det på bordet (fortf med baksidan uppåt!) - fokusera på det kortet och känn in om det är rött eller svart.

Kanske funkar det för dig, eller kanske inte. Om inte så ge inte upp! Utan prova en annan övning. Alla har inte lika lätt för alla olika sätt och vägar att gå. Själv kan jag läsa av ett namn, men har svårare för bilder osv. Men jag tränar ;) 

  • Du kan även ta hjälp av någon annan. Be denne skriva ett ord, eller en mening på en lapp och lägg den i ett kuvert. Ta sedan kuvertet, fokusera och tro på att du kan - lyssna på vad du får fram.
  • Eller på någon annan om ett kort på någon de känner, men inte du. Gör som ovan.
  • Eller få ett namn - och gör som ovan.
Sätten är lika många som det finns människor! När du så sedan har tränat detta några gånger så kan du söka kontakt med dina vägledare och använda deras hjälp- vilket kommer att ge dig ännu mer input kring de övningarna du väljer att göra.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen! Jag skall testa med kort till helgen... allt handlar väl om att lita på sig själv och sin förmåga att klara det! :) Skall bli intressant, och en övning som nog är bra att göra rent generellt. Kram

    SvaraRadera
  2. Vassegod! Det är bara att träna, tro på att du kan, lita på din förmåga och tänk inte utan lita på att det första som ploppar upp i huvudet är rätt ;)

    SvaraRadera