To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

tisdag 7 augusti 2012

Att vända känslor

Att hitta en bättre känsla det har vi väl alla försökt oss på, speciellt alla vi som försöker att leva efter Medvetet Skapande (LoA) men det är inte alltid helt lätt! Tänk på det så här:

Tankarna är ju de minst viktiga i sammanhanget, det är hur det känns som är det avgörande. Men ska du vända en känsla med en tanke så kan det ta sin lilla tid, bättre då att vända en känsla med en annan känsla.

M.a.o ge dig inte på din negativa känsla med ord "jag kan välja att tänka positivt, trots att ungarna håller på att riva huset skiner solen (vem f-n bryr sig?!?), jag väljer att se förbi min mans alla fel och brister och fokusera på hans fina ögon" osv, osv.

Eller vem har inte affirmerat sig till trötthet? "Jag är lycklig och hamonisk" "Jag är rik" "Jag är pigg, lycklig och i hamoni" osv medan ungarna river huset, chefen skäller och gubben sitter och pöser framför OS medan man själv tar hand om ett berg med tvätt istället för att sitta på en mysig taverna nere vid Medelhavet. Flört

Innan man har kommit dit att ens naturliga tillstånd är att man faktiskt är lycklig och i harmoni så har man ju lite att jobba med. Vissa delar tar tid och de behöver få ta tid - som att skapa sig nya tankebanor, ta hand om alla sina blockeringar och lära sig att se det positiva före det negativa.
Men innan dess, när man står i skiten (ursäkta uttrycket) så kan man hitta en bättre känsla, m.a.o byt ut den negativa känslan mot en positiv.

Dra dig undan (kan du inte rent fysiskt gå iväg, så blunda eller titta i fjärran bortom det som gör dig negativ), andas några djupa andetag (in genom näsan och ut genom munnen) och tänk på något som får dig att må bra - tänk ordet "Kärlek", "Sommar", "Glass", "Havet", "Sova" - eller vad det nu kan vara. Fokusera på känslan du får då du tänker ordet och där vänder du din känsla till något mer positivt.

Man måste inte övertala sig själv till att må bättre, det gäller bara att hitta något som får dig att må bättre, och det behöver inte vara mer än ett ord. Prova när allt är lugnt och fridfullt och du har lite tid att "känna på ord" hitta de orden som får dig att le, spara på dem så att du kan ta fram dem då det krisar.

Och framför allt glöm inte att livet går upp och ner och oftast är det i dipparna vi lär oss mest. Så var tacksam över dem, för de gör dig till den du är.




2 kommentarer:

  1. Det här inlägget uppskattade jag. Kan verkligen hålla med dig att det är dipparna som lär en mer om livet. Ha en fin fin onsdag

    SvaraRadera
  2. Det samma önskar jag dig! Fast nu är det ju snart torsdag, så du får ha en fin sådan och alla andra dagar oxå :)

    SvaraRadera