To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

onsdag 8 augusti 2012

Möt ditt inre barn

Jag har halkat in i en period då det ploppar upp en del grejer jag trodde jag var klar med, sån där "gammal skit" man helst aldrig vill se mer igen. Trillade så över en meditation jag har läst förut, men aldrig fick testat, det var väl inte läge kanske - men nu känner jag att det är dax.

Jag hittade den här hos Astocoach.se.

"Meditation - Möt ditt inre barn!

Behöver du förändring i ditt liv men inte vet var du ska börja,
ska du absolut göra övningarna. Om du känner dig ensam,
deppig eller nere kan du också göra dem.

Att möta sitt inre barn kan alla göra, och det innebär precis som
det låter, att du connectar med det inre barnet du har inom dig
som du förmodligen ignorerat hela ditt liv.

Ofta gråter man floder när man gör denna övning första gången,
för man blir så medveten om hur mycket illa man har gjort mot sig själv, men tårarna förvandlas snart till glädjetårar. Och när du fått kontakt med ditt inre barn kommer du aldrig någonsin medvetet utsätta dig själv för destruktiva situationer och människor igen.

Du kommer att ta hand om dig själv och bejaka den du är, precis som du är. Och du kommer att känna dig hel igen. Att möta sitt inre barn gör du för din egen skull och det kan förändra ditt liv i grunden.

Så här gör du:

Lägg dig ner, helst på golvet, men gör det bekvämt för dig med ett underlag, kudde och en filt om du fryser. Stäng av alla telefoner.  Det här är din egen stund och har du familjen omkring dig så lås in dig själv i ett rum och förvarna dem om att de absolut inte får störa dig den närmaste timmen. Tänd gärna ett ljus och rökelse.

Sätt på behaglig instrumental musik, det behöver inte alls vara specialkomponerad för meditation, klassiskt funkar också bara det är lugnt och avkopplande.
När du väl ligger ner uttalar du i tanken en medveten önskan om
att du vill träffa ditt inre barn.

Slut ögonen och andas lugnt. Fokusera medvetet på din andning. Dra in genom näsan ända ner i magen och andas ut genom näsan. Ta tre djupa andetag och tre utandningar. För varje utandning känner du hur kroppen slappnar av mer och mer. Gå sedan igenom kroppen och slappna av fysiskt.

Först tårna och fötterna.... slappna av i dina vader och smalben... låren och stjärten. Bäckenet och magen slappnar av och vilar tungt mot golvet. Ryggen blir fri från spänningar och skulderbladen och bröstet slappnar av. Slappna av i halsen och nacken....och ansiktet. Känn hur käken slappnar av och faller lätt. Slappna av i huvudet.

Ta nu tre andetag och andas medvetet. Alla tankar som kommer ska du bara låta flyga förbi, och om du märker att du snöar in på en tankebana så släpp bara och återgå till att fokusera på din andning.

Nu är du redo att påbörja resan för att möta ditt inre barn.


Du går in på en liten skogsväg som leder dig uppför ett berg. Du går högre och högre upp, och du ser ut över den fantastiska utsikten. Vägen slingrar sig uppåt och du kommer snart fram till en ravin med en bro över. Det kan vara en sån där svindlande bro av grovt rep eller av trä eller något annat material. Det bestämmer du själv.

Och floden som flyter under bron är lugnt och stilla i dag, men ibland forsar vattnet utför. Du går med stadiga steg
över bron och du känner dig helt trygg. På andra sidan finns en liten stig som leder dig fram till en grotta i ett berg. Utanför grottan finns en lekplats och där finns även en eldstad med bänkar runt omkring. Om ditt barn inte sitter vid elden och väntar på dig kanske det sitter i grottan och då kan du gå in där och se dig omkring. Om du inte ser ditt inre barn direkt kan du sätta dig ner en stund och vänta.

När du möter ditt inre barn kan du ta upp det i knät och krama om det. Ge ditt inre barn all den kärlek som du själv saknat och längtat efter. Och du kan ge ditt inre barn leksaker, nya kläder, en kattunge eller vad du känner för eller så kan ni hitta på något kul tillsammans.

När du känner dig nöjd och trygg med ditt inre barn, och ni har skapat en ömsesidig kontakt så är det dags att ge sig av. Du vinkar du hejdå och börjar gå tillbaka på stigen som leder till bron över ravinen. Du går över bron lycklig och tillfreds med dig själv. Du går nerför berget med ett öppet och kärleksfullt hjärta. När du är framme vid foten av berget kan du komma tillbaka till verkligheten, och röra lite på fingrar och tår. Öppna ögonen. Och bara vara du.

Vet inom dig att ni aldrig mera kommer att förlora kontakten igen. Ditt inre barn kommer alltid att finnas med dig från och med nu.
___

Men om du inte träffar ditt inre barn första gången får du göra om meditationen igen. Det kan vara så att man inte är redo att möta sitt inre barn och behöver lite mera tid på sig att förbereda sig känslomässigt. För det är en oerhört känslomässig upplevelse."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar