To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

torsdag 30 augusti 2012

Var är du nu?

Tänk att det har tagit dig hela ditt liv att bli den du är idag, hur kan du då tro att du ska kunna vända skutan på 14 dagar? På ett år går det cirka 31 556 926 sekunder, har du levt i 35 år har du hunnit med 1 104 492 410 sekunder.  Tänk så många tankar du har hunnit tänka på de sekunderna! Det finns de som hävdar att vi tänker cirka 40 000 tankar per dygn! Och det finns mer än 15 miljoner olika tankemönster! 95 % procent av alla beslut vi tar gör vi av gammal vana och utan att reflektera. Dvs. bara 5 % av våra beslut är fullt medvetna!

Alla tankar hänger ihop med en känsla, ibland en härva av känslor, som har bildat par under påverkan av hur ditt liv har sett ut. När du ska förändra ditt liv måste varje tanke du inte är nöjd med bilda par med en ny känsla. Det handlar om att skapa nya tankebanor och mönster som leder mot ditt mål - att må bra!

Jag har tidigare skrivit om Känslostegen, eller Känslotrappan, som kommer från Ester och Abraham Hicks. Där visar de hur en känsla kommer efter en annan från botten känslorna Fruktan/Sorg/Depression/Förtvivlan/Maktlöshet - till toppkänslorna Lycka/Visshet/Styrka/Frihet/Kärlek/Uppskattning. Och ju högre upp på känslostegen desto bättre mår du och desto bättre du mår desto mer kommer du att attrahera det du vill ha i ditt liv.

Känslostegen är ett otroligt bra verktyg om du aktivt vill jobba med att må bättre. Att ta kontroll över dina känslor är att ta kontroll över ditt mående och det är att ta kontroll över ditt liv. Medvetet Skapande!

Studera stegen (skriv gärna ut den så du har den tillgänglig) - var är du nu? Ställ dig sedan frågan vilken känsla ligger närmast över den känslan du befinner dig på nu? Hur kan du göra får att nå dit? Hur lyfter du dig själv ett steg upp bland känslorna?

För det är det som det handlar om, att steg för steg skapa om ditt mående till en nivå där man mår bra. Men försök aldrig att tänka positivt när du är på dåligt humör, såvida du inte vill fortsätta vara på dåligt humör och eventuellt sänka frekvensen ytterligare. Det känns jättesvårt att hitta känslan av att vara lycklig därför att du inte har tillgång till den vibrationen från den vibration du befinner dig på nu!  Hitta istället en känsla som känns bättre men ändå sann för dig.

Det är precis som en GPS. Om du befinner dig i Göteborg och ska till Stockholm (varför du nu skulle vilja lämna Götet för vår huvudstad) ger GPS:en dig vägledning från Göteborg till Stockholm. Du kan däremot inte befinna dig i Göteborg och försöka ta dig från Norrköping till Stockholm, även om det är närmare. Därför att du börjar alltid där du är, du kan inte börja någon annan stans.

Titta på känsloskalan här nere och ta reda på vart du befinner dig, använd sen lättnaden som indikator på vad som är riktningen mot lugnet, att känna kärlek, uppskattning och trivas med livet. Ju bättre det känns, desto närmare är du.

Alltså, hitta en tanke som befinner sig högst två-tre steg högre upp på känsloskalan än där du befinner dig för tillfället. Följ känslan att det känns lättare att vara du. Trillar du ner ett pinnhål, ingen fara! Andas och gör ett nytt försök.

Ju högre upp på KänsloStegen du befinner dig desto större positivt flöde kommer du få in i ditt liv. De övre 7 stegen är att föredra då de attraherar det du vill ha in i ditt liv. ♥

1. Lycka/Visshet/Styrka/Frihet/Kärlek/Uppskattning
2. Passion
3. Entusiasm/Iver/Glädje
4. Positiv förväntan/Tro
5. Optimism
6. Hoppfullhet
7. Belåtenhet

8. Leda
9. Pessimism
10. Frustration/Irritation/Otålighet
11. Nedtyngdhet
12. Besvikelse
13. Tvivel
14. Oro
15. Förebråelse
16. Modfälldhet
17. Vrede
18. Hämndlystnad
19. Hat/Raseri
20. Avund
21. Otrygghet/Skuld/Ovärdighet
22. Fruktan/Sorg/Depression/Förtvivlan/Maktlöshet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar