To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

onsdag 16 november 2011

Du är två!


Du är i grunden två (2) och det är det som kan komplicera förståelsen för hur detta med attraktionslagen egentligen fungerar. Om vi utgår ifrån att allt är energi, och du, ditt jag, ditt medvetande, utgår ifrån något vi kan kalla källenergi så innebär det att du är evig. Eftersom energi inte kan förstöras, den ändrar bara form!

Det du kallar födelse är alltså inte början på din existens och det du kallar död är inte slutet på den. Fysisk form behöver medvetande. Men medvetande behöver inte fysisk form. Alla dina tankar, din kunskap, din erfarenhet osv. kan existera, och gör det, oberoende av om du är fysiskt fokuserad eller inte. Du är ett medvetande och har en känsla av identitet även när du fokuserar fullt ut i det ickefysiska (när du är ”död”). När ditt medvetande fokuserar en del av sig i fysisk form (när du föds in i den kropp du identifierar dig med just nu) uppstår två perspektiv att betrakta saker och ting ur. Vartenda ämne du fokuserar på i din fysiska värld betraktas samtidigt av ditt högre medvetande, den del som inte är begränsat till denna tid och rum dimension.

Men vi är vanligtvis vana vid att se på oss själva som fysiska individer, ibland enbart, men i alla fall i första hand – trots att vi är ”energivarelser” först och fysiska sedan. På vårt högre medvetandeplan har vi långt mycket större kunskap och vetskap om sakernas tillstånd än på vårt fysiska plan. Vi kan ta in så många gånger mer information på den nivån är på vår medvetna, fysiska nivå – men skapande sker på den högre nivån, av ditt energijag, ditt källjag, ditt andliga jag - och detta gör att skapande processen och insikten och förståelsen för vad vi faktiskt kan manifestera i våra fysiska jags liv begränsas.

För att förstå storheten måste vi först förstå storheten, och gudomligheten, i oss själva – att vi är en del av Alltet och att vi därmed har Alltets förmågor. Vi är skapade till Guds avbild, inte på så sätt att Gud ser ut som en Gubbe Med Skägg, för då hade han varit vår avbild – utan på så sätt att vi är storslagna andliga varelser, delar av källan av gudsenergi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar