To those visitors who can not read Swedish, I have now added the Google Translate - enjoy!
(and do not hesitate to get in touch with me!)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

söndag 13 november 2011

Så ditt frö och låt det växa ifred...

Var och en måste bära sin egen börda - - - vad man sår får man också skörda.  Den som sår i sitt kött skall skörda förgängelse ur köttet, men den som sår i anden skall skörda evigt liv ur anden. Låt oss inte tröttna på att göra det som är rätt. När tiden är inne får vi skörda, bara vi inte ger upp.

(Galaterbrevet 6:5, 7-9)

Så dina frön, dröm dina drömmar! Utnyttja ditt inre, bejaka din själs behov av att få expandera, själen vill njuta, skratta, växa och drömma. Låt den göra det. Så dina frön, njut så av livet och väx som människa och du kommer att få se resultatet av din sådd manifesteras i din verklighet. Ge inte upp tron, vänta inte utan gör annat medan fröet växer sig redo att skåda dagens ljus.
När du sår dina frön på våren inte går du och oroar dig för ifall de växer som de ska eller ej? Inte gräver du upp den efter en vecka för att se om de har tagit sig? Nej du litar på att naturen har sin gång och om ditt frö bara får lagom med sol, värme och vatten så kommer det att spira när det är redo.

Det samma gäller dina sådda drömmar och önskningar. Ge dem bara vad de behöver – tankar i ett liv fyllt av glädje – så kommer även de att skåda dagens ljus förr eller senare.

4 kommentarer:

  1. Vill passa på nu när jag blivit frisk igen att säga att jag är inne här och läser varje dag :)

    Jag har haft en ordentlig svacka ett tag och misstro, men har faktiskt fått upp energin mycket av att läsa dina inlägg, nya som gamla.

    Tack för en bra blogg :D

    Penny

    SvaraRadera
  2. Tack själv för att du bidrar genom att läsa och kommentera! Skriver främst för att jag själv ska lära och förstå, men att då kunna bidra till att oxå är super. Att hjälpa andra att växa är nästan lika trevligt som att växa själv ;)

    Och det är inte alltid helt lätt det här eftersom vi vanligtvis har så många felinlärningar om hur saker och ting ska vara och fungera att de stoppar flödet. Det som egentligen är lätt blir svårt därför att vi inte helt och fullt kan släppa vår inlärda föreställninga om hur vår verklighet fungerar. Men bit för bit kan man återta förmågan och bit för bit kan man återvända till det som var, och till hur det är sagt att det ska vara. All lycka åt dig och skönt att du är frisk igen...

    SvaraRadera
  3. Jag älskar att läsa dina inlägg men måste säg att texten är lite svår, lite för liten för den snirkliga stilen. Vore jätte tacksam om du ville förstora texten lite. Det blir jobbigt för ögonen när man läser mycket.

    mvh Penny

    SvaraRadera
  4. Tack för att du säger ifrån! Var lite tveksam till den men tyckte att den var fin ;) Hittar en annan! Viktigast är ju klart att det ska gå att läsa!
    Kram/K

    SvaraRadera